Új Hammy verzió: 3.21.6


Az idei forró nyár felüdítő élménye az új Hammy verzióban megjelent számos fejlesztés, funkció. A csomag legjelentősebb lépése a teljesen új köntösbe bújtatott, kibővített funkcionalitással rendelkező marketing kampány adminisztrációs és statisztika lekérdező felületek megjelenése. Ezen felül tovább finomítottuk a visszapattanás kezelés és üzenet archiválás-törlés jelenlegi funkcióit, fejlesztettünk a dokumentum kezelő rendszerünk (Doky) kereső felületét, bevezettük a PAdES PDF aláírás mind a négy szintjét és az adminisztrációs felület felhasználóbarát tulajdonságának emelése érdekében a táblázatok dinamikus konfigurálását is elérhetővé tettük.

Természetesen a már megszokott módon az aktuális kiadás is több hiba- és kódminőség javítást is tartalmaz. 

Verziószám: 3.21.6
Kiadás dátuma: 2021. június

Új kampány menedzsment felület

A Hammyben eddig használt, korábban EDM (Elektronikus Direkt Marketing) majd DDM (Digitális Direkt Marketing) menüpont alatt elérhető marketing funkcióit nagyban korlátozta a mögötte alkalmazott technológia. Hosszas ötletelést, tervezést és fejlesztést követően letéptük a virtuális láncokat, kiléptünk a régi technológia árnyékából és elkészítettük az új Marketing Kampány Menedzsment funkcióhalmazt, a Hammy adminisztrációs felület részeként. 
A korábbi marketing funkciókhoz képest a legnagyobb újdonság hogy egy kampányban most már több küldést is végre lehet hajtani, egy virtuális idővonalra felfúzött több kampányelemek segítségével. A tényleges küldés mellett az idővonalon elhelyezhetünk egyéb fontos mérföldköveket, figyelmeztetéseket, megbeszéléseket is. A küldéseket a megszokott, néhány lépéses konfiguráció segítségével lehet összeállítani, és élesíteni. A felületen jól követhető a kampány folyamata, egy kattintással elérhetőek a statisztikák, küldési jelentések, címzett aktivitások. Továbbfejlesztett címlista kezelést biztosítunk a felhasználóknak, melyben egységesen kezelhetőek a címzettek legfőbb tulajdonságai, jellemzői. Erről a funkcióról a közeljövőben egy bővebb blogbejegyzéssel fogunk jelentkezni. 


 

Statisztika refaktorálás

Részletesebb statisztika kimutatásokat, diagrammokat, exportálható eredményeket eddig csak a kampány küldéseknél volt lehetősége a felhasználónak megtekinteni. Teljes, minden kommunikációs üzenetre kiterjedő statisztikánk viszont korlátozott képességekkel rendelkeztek eddig, csupán levél sablon típusra és státuszra aggregált darabszámokat lehetett kisajtolni a rendszerből. A marketing levélküldő funkciók refaktorálásával a statisztikákat is teljesen átalakítottuk. Minden kommunikációs üzenetre, függetlenül attól hogy hivatalos levélről, vagy kampány üzenetről van szó, összesített grafikonokat és statisztikákat biztosítunk, küldési és csatorna teljesítményt lehet megtekinteni, napi és havi címzett aktivitással szolgálunk és emelett még linkhőtérképet, felhasználói viselkedés alapú folyamat statisztikákat és címzett aktivitást is megtekinthetnek a felhasználók az új statisztika oldalon. 


 

CSV alapú gyors küldés

A kapmány küldő funkció segítségével, felhasználóbarát felületen, több lépéses, varázslószerű konfiguráció segítségével lehet egyszerűen kampányokat összeállítani. Viszont vannak olyan helyzetek, amikor erre nincs szükség, szeretnénk gyorsabban végrehajtani egy nagyobb tömegű küldést. A CSV alapú gyors küldés segítségével egyszerűbb és gyorsabb lehetőséget biztosítsunk az ügyfeleink részére, nagytömegű, csv alapú üzenetküldés megvalósításához. A csv fájl ebben, a gyorsított küldési folyamatban kulcs jelentőségű, mert a címzettek email címén, nevén illetve attribútumain, jellemzőin túl hordozza az összes vezérlő információt is, ami az üzenetek felépítéséhez szükséges. Ennek megfelelően mélyebb tudást igényel a csv összeállítása, viszont megtanulható, és használatával nagyon gyorsan lehet teljes értékű küldéseket, akár felhasználói folyamat-vezérelten is végrehajtani. 
 

PAdES PDF aláírás

Hammy már kezdetektől, 2009-től támogatja a PDF csatolmányok digitálisi aláírását. A PAdES (PDF Advanced Electronic Signatures) négy különböző szintú aláírás bevezetésével egy komolyabb szintet tudunk képviselni a hitelesség biztosításának világában. Hogy mi is különbség? A PDF és az ISO 32000-1 standard keretet biztosít a digitális aláírásához, a PAdES viszont pontos profilokat határoz meg, amelyek megfelelnek a digitális aláírásokra vonatkozó ETSI szabványoknak (AES és QES), és ezáltal fejlett elektronikus aláírásra ad lehetőséget. 
A PaDES-nek 4 fokozatú ellenőrzési szintje van, a legösszetettebb (B-LTA), amely lehetővé teszi az elektronikusan aláírt dokumentumok érvényességét hosszú ideig (hosszú távú érvényesség), még akkor is, ha az alapul szolgáló kriptográfiai algoritmusok vagy más tanúsítványok lejártak. De az alacsonyabb szintű aláírások is támogatottak a Hammy-ben, azaz a B-B, B-T, és B-LT, ha a szükséges tanúsítványok elérhetőek. Bővebb információt a következő linken olvashatunk: https://en.wikipedia.org/wiki/PAdES
 

Dinamikus táblázat konfigurálás

A Hammy Adminisztrációs felületén kereséseket, szűréseket, listázásokat végezhetünk a kiküldött üzeneteken, a rendszerben használt üzenet sablonokon, rendszerparamétereken, statisztikákban, riportokban és még sok sok különböző entitáson. Az eredményeket egységesen, táblázatos formában tárjuk a felhasználók elé. A táblázatban megjelenő sorokat különböző célú, különböző pozíciójú userek böngészik, és természetesen ennek megfelelően eltérő preferenciákkal rendelkeznek a táblázatban megjelenő adattartalom spektrumát illetően. A most elkészült verzióban a felhasználó táblázatonként képes testreszabni a megjelenő oszlopkat és sorrendjüket, ezzel is megkönnyítve a saját munkájukat. A beállításokat a böngésző lokális tárolójába mentjük, ezáltal minden felhasználó a saját konfigurációját látja, használja. 




Visszapattanás kezelés finomítása

Az email visszapattanás kezelés egy kritikus és lényeges pontja a digitális kommunikációnak, hisz ez egy jelzés arra nézve hogy nem sikerült eljuttatni a kívánt információt a címzettnek. Ha ez az információ sürgős, vagy igazán fontos akkor kezelni kell ezt helyzetet, és más csatornát kell igénybe venni. 
A visszapattanás jelzés észlelése, párosítása, illetve a visszapattanás okának felismerése fontos lépések, melyet már eddig is támogatott a Hammy. Ebben a verzióban a visszapattanás folyamatát fejlesztettük, bővítettük a felismerhető okok halmazát, pontosítottuk az ‘Out of office’ és ‘Auto Reply’ jelzések azonosítását, és jelzési státuszokat is kiterjesztettük.
 

Üzenet archiválás és törlési folyamat szétválasztása

A Hammy az aktív, használatban lévő tranzakciós adatbázis adatait rendszeres időközönként átmenti egy passzív, archív adatbázisba, azért hogy tehermentesítse az aktív adatbázist. Az hogy pontosan milyen adatokat szeretnénk átemelni, az konfigurálható, illetve arra is van lehetőség hogy véglegesen törlésre kerüljenek az üzenetek és a hozzá tartozó metaadatok. A konfiguráció általában sablonhoz köthető. Az adatok körét a jogi környezet határozza meg az esetek többségében. 
A törlési és archiválási folyamat szorosan összefüggött eddig, egy lépésen futott mindkettő. Azonban ezt most szétválasztottuk, azaz teljesen függetlenül archiválhatunk, és törölhetünk is adatokat az aktív
adatbázisból a hammyAdmin konfigurációkon keresztül. 
 

Doky kereső felület fejlesztése

Hammy rendelkezik egy teljes értékű dokumentumtárral, a Dokyval, amely standalone működésre is alkalmas. A Doky hasonló jellegű adminisztrációs felületen keresztül érhető el, konfigurálható mint a Hammy. A dokumentumok keresésére szolgáló oldalon fejlesztettünk ebben a csomagban, a dokumentumok összes attribútuma mellett a létrehozás dátuma alapján is kereshetünk már a tárban, illetve a lapozhatóságot is javítottuk a felhasználói élmény növelése érdekében.
 

A bejegyzés teljes szövege a medium.com-on olvasható
production | 1.5.7